Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona i smażona feta z miodem zrewolucjonizowała kuchnie. I nie ma się co dziwić gdyż w obu przypadkach jest to strzał w dziesiątkę. Jest aromatyczna, kremowa, obłędna.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 63
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 2711
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 238
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5388
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 63
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 2711
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 238
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5388
Składniki
Sery feta odsącz z nadmiaru płynu na ręczniku papierowym. Na płaskich ale głębszych talerzach przygotuj w jednym bułkę a w drugim rozkłócone jajko z pieprzem. Ser zamocz w jajku i obtocz w bułce. Smaż na rozgrzanym oleju do zarumienienia z obu stron. Około 4 minuty na stronę.
Rukolę rozłóż po równo na talerze, polej oliwą z oliwek, na niej połóż smażony ser feta. Dodaj oliwki kalamata i oliwki zielone.
Ser polej syropem klonowym, a całość posyp posiekanymi orzechami brazylijskimi. Serwuj od razu, najlepszy smak jest na ciepło.