Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne śniadanko na weekend, proste i stosunkowo szybkie w przygotowaniu. Sycące, ale przede wszystkim zdrowe i dietetyczne:)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 207
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 207
Składniki
Piekarnik nastawiłam na 180 stopni, w misce dokładnie wymieszałam i roztarłam widelcem wszystkie składniki na mini tartę. Ciasto wklepałam w małą formę silikonową (średnica ok. 12 cm) podnosząc brzegi do góry- użyć można tak naprawdę każdego małego naczynia do zapiekania. Wstawiłam do piekarnika na 10 min.
Na dno zapieczonej tarty ułożyłam posiekaną w kosteczkę kiełbasę, wbiłam na to jajko, doprawiłam solą i pieprzem, a na koniec posypałam posiekanym szczypiorkiem. Zapiekałam przez kolejne 20 min. W moim piekarniku po takim czasie żółtko całkowicie się ścięło (a lubię w połowie płynne), więc kolejnym razem spróbuję zapiekać krócej, ok. 16-18 min.