Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śniadaniowy ludek z jajek i skwarek z cebulą, polecam na radosny, słoneczny poranek :)
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5652
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 396
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 92
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5652
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 396
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 92
Składniki
Boczek kroimy w kostkę i smażymy na patelni bez tłuszczu, z boczku tłuszcz się wytopi. Gdy skwarki z boczku zarumienią się dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, przyprawiamy solą i pieprzem, smażymy do zeszklenia się cebuli. Łyżką cedzakową wykładamy cebulę ze skwarkami na talerzyk, a na patelnię wbijamy jajka i smażymy 2 obok siebie na sadzone. Usmażone jajka delikatnie przekładamy na talerz, obkładamy skwarkami z cebulą tworząc uśmiechniętą twarz ludzika, usta robimy z kawałka pomidora. Podajemy z pieczywem.
Smacznego!!!