Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatne, smażone z cebulką i wędzonką, posadzone w gniazdku, kurze jaja. Polecam :)
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 182
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 59
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 145
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 182
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 59
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 145
Składniki
Potrzebne składniki: jajka od kur zielononóżek 3 szt. cebula połowa cebula czerwona połowa plaster wędzonki
Oddzielamy z jajek białko i żółtka, białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę.
Na gorącym tłuszczu smażymy plaster wędzonki z pokrojonymi w pół plastry cebulami. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Usmażone wykładamy na talerz, plaster wędzonki kroimy na małe kostki. Układamy na talerzu z cebuli i kostek wędzonki takie okrągłe gniazdko. Ubite białka wykładamy na gorącą z tłuszczem patelnię. Łyżką ugniatamy trzy dołki w które włożymy żółtka, w każdy dołek po jednym żółtku. Posypujemy zieleniną i smażymy pod przykryciem do czasu ścięcia się piany z białek.
Usmażone spienione jajka wykładamy w całości na talerz, w środek, wcześniej zrobionego gniazda z cebuli i wędzonki. Smacznego:)