Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca, aromatyczna. Uwielbiam jajka , a to kolejny pomysł na ich przyrządzenie.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 100
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1813
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2713
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 711
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 100
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1813
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2713
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 711
Składniki
Zaczynam od sparzenia pomidorów. Zostawiam je na dłuższą chwilę w gorącej wodzie i kroję pomidorki koktajlowe na połówki. Obieram czosnek i kroję na cienkie plasterki. Wyjmuję sparzone pomidory, obieram ze skórki, kroję na ćwiartki, usuwam pestki. Na oliwie podsmażam czosnek na średnim ogniu pilnując by nie ściemniał ,a tylko lekko się zarumienił. Po chwili dodaję wszystkie pomidory i doprawiam przyprawami. Delikatnie mieszam. Zostawiam na jakieś 5 minut, po czym wbijam jaja. Przykrywam pokrywką i czekam, aż białka się zetną. Trwa to u mnie jakieś 6 minut, warto doglądać. Na koniec solę i pieprzę. Siekam szczypior i dodaję listki bazylii. Smacznego :)