Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast dżemu na wierzch, polecam aromatyczne jabłuszka. Do tego kawka i idealny jesienny podwieczorek gotowy. :)
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1048
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1314
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12798
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1048
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1314
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12798
Składniki
Jabłka obrać, pokroić w dość cienkie plasterki. (Można skropić odrobiną soku z cytryny, to nie sciemnieją). Na patelni roztopic masło, na nim smazyć jabłka. Gdy bedą lekko miękkie, doprawić cukrem i cynamonem. Gdy smaki się "przegryzą", układac jabłka na ciepłych naleśnikach. Proponuję podawać z dodatkami z punktu 6 i filiżanka aromatycznej kawy. :) Smacznego!