Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tofucznica to połączenie klasycznych jajek i tofu, czyli dwóch składników bogatych w cennych w białko. Jak przygotować ją w wersji śniadaniowej? Zobacz naszą propozycję.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5328
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 99
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5328
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 99
Składniki
Tofu otwórz, odsącz z zalewy i pokrusz na drobne kawałki. Posiekaj natkę pietruszki drobno.
Na patelni rozgrzej masło, zeszklij tofu wraz z sezamem przez 1-2 minuty, posól całość i popieprz. Przesuń na bok patelni, aby zrobić miejsce na pozostałe składniki. Teraz wbij jajka i smaż całość, mieszając od czasu do czasu aż się zetną. Pod koniec dodaj tymianek i natkę pietruszki do smaku.
Podawaj ze świeżym pieczywem.