Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 403
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 207
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 90
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 1984
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 2792
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 10439
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 403
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 207
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 90
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 1984
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 2792
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 10439
Składniki
Do przygotowanej miseczki wbijamy 3 jaja. Solimy i pieprzymy je. Wszystko razem ze sobą mieszamy. W między czasie rozgrzewamy naszą patelnię i wrzucamy kawałek masła. Jak nam się masło rozpuściło wlewamy całą zawartość miski. Bierzemy 2 kromki tostowe i zamaczamy je z dwóch stron i zostawiamy na patelni (wszystko to robimy już na zmniejszonym ogniu). Jak nam się spód ładnie zarumienił przewracamy nasz tost na drugą stronę. (Opcjonalnie można rozpuścić jeszcze kawałek masła po ściankach patelni). Kładziemy na jeden tost szynkę na drugi ser topiony. Nasze "skrzydełka" zakładamy do środka. I kładziemy jeden tost na drugi. Na koniec całość można przerzucić jeszcze raz na drugą stronę. Po krótkiej chwili nasz tost jest gotowy do konsumpcji!!! Życzę smacznego!!! Zapraszam także do obejrzenia filmu!!!!