Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śniadanie zrobione na zamówienie mojego syna, który chciał tosty z jajkiem, tylko jakieś inne niż zwykle. Wymyśliłam takie i bardzo nam smakowały, resztki z lodówki także wykorzystane przed zakupami. Tosty są bardzo proste w wykonaniu, dlatego koniecznie zrób, będziesz zadowolony tak jak my :-) Przepis dla 4 osób, po 2 tosty na porcję.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
Najpierw przygotować dodatki, czyli pokroić pomidory suszone i ew. podsmażyć wędlinę, cebulę, paprykę lub pieczarki. 8 kromek chleba tostowego posmarować niewielką ilością masła i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć na max 5 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni do lekkiego zrumienienia.
Wyjąć, ułożyć dodatki, posypać serem.
Następnie przyłożyć kromkami, w których wcześniej zrobiono szklanką wgłębienia i boki posmarowano masłem.
Do każdego tosta wbić delikatnie po jajku i z powrotem do piekarnika na ok. 15 minut aż białko się zetnie.
Bardzo proste i pyszne śniadanko. Tościki pierwsza klasa :-) SMACZNEGO!!!