Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tosty stały się już u nas taką tradycją weekendowego śniadania. Tym razem wersja z pieczarkami i serem. Kolejne pyszne i proste jedzonko. U mnie dużo, bo 12 tostów, potrzebujesz mniej, zrób z mniejszej ilości składników :-)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 50
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 158
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 50
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 158
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Pieczarki pokroić na cienkie plasterki, a cebulę drobno. Na patelni rozgrzać tłuszcz i wrzucić cebulę. Chwilę smażyć i dodać pieczarki. Całość smażyć do odparowania wody, na koniec doprawić solą i pieprzem. 12 kromek ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posypać niewielką ilością tartego sera. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 230 stopni z funkcją grilla na max 5 minut do lekkiego zrumienienia.
Blachę wyjąć z piekarnika. Na każdą kromkę ułożyć po 1-2 łyżki pieczarek.
Pozostałe kromki poukładać na pieczarki, docisnąć i posmarować odrobiną masła. Następnie posypać niewielką ilością sera i włożyć z powrotem do piekarnika na ok. 7-10 minut do zrumienienia. Śniadanko gotowe :-) SMACZNEGO!!!