Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawkowe kanapki są wspaniałym pomysłem na leniwe poranki podczas wakacji.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 216
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 216
Składniki
Posmaruj kromki chleba masłem z obu stron. Pokrój obmyte wcześniej truskawki w plasterki i połóż je na kanapce.
Następnie posmaruj wierzch kanapki miodem i piecz przez około 10 min. w piekarniku, przy temperaturze 160 stopni. Podczas czekania rozpuść w mleku około 5 kostek czekolady w rondelku. UWAGA! Mleka nie może być za dużo, gdyż wyjdzie nam mleko czekoladowe. Łyżka, półtora mleka powinno starczyć.
Po wyjęciu z piekarnika posmaruj kromki roztopioną czekoladą.