Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak podane śniadanie chyba każdemu zasmakuje.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 35
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 732
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 200
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 35
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 732
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 200
Składniki
Twaróg dobrze rozgnieć widelcem lub łyżką. Cebulę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Posyp solą i odstaw na 20 minut, następnie dokładnie odciśnij. Połącz z twarogiem, dodaj posiekany szczypior, zioła i przeciśnięty czosnek. Dopraw solą, pieprzem, ew. papryką, dodaj jogurt, wymieszaj. Metalowe ringi wykładamy folią przezroczystą, na bokach pionowo ustawiamy listki roszponki. Ringi wypełniamy twarożkiem. Wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę. Pomidora cienko obieramy, skórkę zwijamy w różyczkę. Twaróg podajemy na roszponce, rukoli , z plasterkami obranego pomidora. Wierzch ozdabiamy pomidorową różyczką.