Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na owsiankę, którą lubię rozpoczynać dzień. Jej mały talerzyk dodaje mnóstwo sił i energii od samego rana. Najbardziej lubię waśnie taką, delikatnie słodką, gęstą, o wyraźnym smaku waniliowym. Serdecznie polecam :)
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 169
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 51
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 169
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 51
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Składniki
Płatki owsiane zalewamy 250 ml wody i odstawiamy do napęcznienia. Kiedy te zmiękną i nabiorą objętości, zagotowujemy je, a następnie dodajemy mleko*, szczyptę soli, cukier brzozowy i ziarenka wanilii. Wszystko ponownie zagotowujemy, przez cały czas mieszając. * używam mleka bez laktozy, gdyż lubię jego słodki smak. Owsianka na mleku bez laktozy jest także świetna dla osób, które nie tolerują tego cukru mlecznego. Życzę smacznego! :)