Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jest banalnie prosty a uwielbiany przez każdego. Takich jajek nie może zabraknąć na wielkanocnym stole!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9846
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 244
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9846
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 244
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupki. Obrane jajka przecinamy na polówki i wyciągamy żółtka. Pieczarki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Starte pieczarki podsmażamy na masełku na patelni, gdy już straciły surowość dodajemy żółtka, mieszamy dokładnie i całość dalej smażymy na małym ogniu. dodajemy sól, pieprz i odrobinę vegety do smaku. Nie smażymy za długo aby masa nie yszła zbyt sucha. Gotowy farsz nakładamy do połówek jajek. Można od razu wymieszać z majonezem lub przyozdobić z wierzchu. Smacznego!