Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć najpopularniejszym wiosennym twarożkiem na śniadanie jest z pewnością ten z rzodkiewki, cebuli i śmietany, to warto od czasu do czasu poeksperymentować w kuchni i spróbować nowych smaków. Ciekawym pomysłem na wiosenny twarożek na śniadanie będzie połączenie białego twarogu z porem i pestkami. Przygotowanie takiej mieszanki nie wymaga specjalnych umiejętności, dlatego do przyrządzania możesz zaprosić całą rodzinę.
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 18
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 16
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 18
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 16
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Składniki
Rozgrzej patelnię bez żadnego tłuszczu. Na gorącą i suchą wysyp pestki słonecznika i przez chwilkę praż. Uważaj, żeby nie robić tego zbyt długo, bo nasiona zgorzknieją. Patelnię z gotowymi ziarnami odstaw do ostygnięcia.
W międzyczasie twaróg przełóż do miski i rozgnieć dokładnie widelcem. Umyte rzodkiewki zetrzyj na tarce o małych oczkach, a pora pokrój na drobne paseczki. Wrzuć warzywa do sera i dobrze wymieszaj.
Do sera i warzyw wlej jeszcze jogurt, wsyp ostudzone nasiona, a na końcu dopraw całość solą oraz pieprzem (według uznania). Poszatkuj szczypiorek i również dodaj. Przemieszaj dobrze do połączenia składników.