Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wysokobiałkowa zapiekanka z serka wiejskiego to znakomita propozycja na śniadanie. Znajdziesz w niej nabiał, warzywa, odrobinę zdrowego tłuszczu w postaci awokado, a dla jeszcze lepszego smaku, ser żółty. Wszystkie składniki sprawiają, że uczucie sytości pozostaje na dłużej, dzięki czemu nie ma się ochoty podjadać. Dla kogo jest zapiekanka? Zapiekanka idealnie sprawdzi się dla osób, które lubią zbilansowane posiłki, są na diecie redukcyjnej lub po prostu lubią smacznie zjeść. Wysokobiałkowa zapiekanka będzie smakować zarówno dzieciom, jak i dorosłym.
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 182
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 195
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 182
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 195
Składniki
Cebulę, awokado, pomidora pokrój w drobną kostkę. Zieleninę posiekaj.
Ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Natłuść naczynie żaroodporne olejem. Przełóż serek wiejski, wbij jajka, dodaj warzywa, awokado, posiekany szczypiorek i koperek oaz przyprawy.
Całość dokładnie wymieszaj. Posyp żółtym serem i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza. Piecz przez 25 minut.