Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wytrawna wersja gofrów. Idealnie odnajdą się jako drugie śniadanie lub ciepła kolacja. Dodatki możemy zmieniać w zależności od tego na co akurat mamy ochotę. Zamiast gofrów można usmażyć placuszki na patelni.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 112
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 112
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Z mąki, jajka, mleka,maślanki i sody robimy ciasto (tak jak na naleśniki, tylko ciasto będzie dużo gęstsze). Kiełbaski kroimy w kostkę, szpinak lub szczypiorek drobno kroimy, żółty ser kroimy w kosteczkę. Wrzucamy te składniki do ciasta, dodajemy odsączoną kukurydzę z puszki. Ja dodałam jeszcze świeży koperek. Solimy i pieprzymy do smaku. Pieczemy w rozgrzanej gofrownicy 7 min. (lub dłużej, zależy od mocy gofrownicy - moja ma 1400W ale nie piekę na największej mocy).