Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza dwuwarstwowa, dwie pizze w jednej :)
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 527
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 191
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 127
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 15402
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 54
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 99
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 527
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 191
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 127
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 15402
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 54
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 99
Składniki
Przepis na ciasto do pizzy: składniki: 20 g świeżych drożdży lub 8 g suchych 2 szklanki mąki 3 łyżeczki cukru szczypta soli 4 łyżki oleju 0,5 szklanki ciepłego mleka wykonanie: Drożdże zasypujemy cukrem i zalewamy odrobiną ciepłego mleka aby dobrze się rozpuściły. Wsypujemy do miski przesianą mąkę, dodajemy rozczyn drożdżowy, następnie resztę ciepłego mleka, sól i olej. Wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto smarujemy olejem, przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około 1 godz.
Z ciasta rozwałkowujemy okrąg do wymiaru formy do pieczenia. Rozwałkowane ciasto umieszczamy na blasze wysmarowanej olejem. Całą powierzchnię ciasta smarujemy sosem pomidorowym. Nakładamy usmażone pieczarki, cebulę, boczek i paprykę (pod koniec smażenia dodajemy pietruszkę).
Układamy pokrojone w kawałki kulek sera mozzarella i posypujemy oregano.
Nakładamy kolejną warstwę, placek z ciasta, smarujemy sosem.
Układamy kawałki polędwicy i posypujemy serem. Placki pizzy po brzegach delikatnie zlepiamy.
Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Smacznego :)