Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowe, zaplatane naleśniki z nadzieniem serowym. Polecam.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 61
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 272
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5426
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 61
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 272
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5426
Składniki
Wykonanie ciasta: Do miski wlewamy mleko, wodę, olej i wbijamy jajka. Miksujemy, po wstępnym miksowaniu dajemy mąkę i ponownie miksujemy na papkę o konsystencji śmietany. Tak zmiksowane ciasto odstawiamy na 30-40 minut i po tym czasie smażymy placki.
Ciasto malinowe: Odmierzamy 5 porcji ciasta, na 5 placków i zabarwiamy sokiem z aronii lub buraka ćwikłowego. Ciasto zielone: Odmierzamy 5 porcji ciasta, na 5 placków i zabarwiamy sokiem ze szpinaku mrożonego. Nadzienie: Składniki: Twaróg klinek cukier waniliowy cukier trzcinowy do smaku 1-2 łyżki gęstej śmietany Wykonanie: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą.
Wykonanie naleśników: Na uplecione placki nakładamy porcję twarożku i zawijamy naleśnik. Kolory zaplatanych pasków modyfikujemy według swojego uznania. Proponuję składanie naleśników robić na kawałku papieru do pieczenia. Ułatwi nam to składanie naleśników.
Smacznego!!!