Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, pożywna jaglanka z nasionami chia, owocami i orzechami. Śniadanie idealne do pracy/szkoły. Polecam
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Dzień wcześniej zalewamy nasze nasiona chia mlekiem, zamykamy szczelnie w pojemniczku i wkładamy do lodówki.
Kolejnego dnia gotujemy kaszę jaglaną na mleku (15 minut). W trakcie gotowania dodajemy cynamon.
Gdy nasza kasza się ugotuje, przekładamy ją do miski obok dajemy nasiona chia i do tego dajemy nasze ulubione dodatki, np. owoce, orzechy, masło orzechowe. I nasze wegańskie śniadanie gotowe. Smacznego!!