Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielona szakszuka to znakomity pomysł na lekkie, ale treściwe śniadanie z dużą ilością białka. Jeśli lubisz pikantne potrawy, szakszukę koniecznie podaj z odrobiną ostrego sosu Sriracha, będziesz zachwycony jej smakiem.
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 106
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14307
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 43
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 43
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 140
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 204
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 106
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14307
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 43
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 43
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 140
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 204
Składniki
Cebulę i czosnek posiekaj w drobną kostkę.
Cukinię umyj, osusz i pokrój w półtalarki. Szpinak przepłucz na sitku pod bieżącą wodą.
Na patelni rozgrzej masło klarowane. Zeszklij cebulę i czosnek. Następnie wrzuć cukinie i całość podsmażaj przez 5 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Po upływie czasu dodaj szpinak, a gdy zmniejszy swoją objętość, wbij jajka. Przykryj pokrywką i trzymaj na ogniu do momentu, aż białko jajka się zetnie.