Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Biała kiełbasa"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 748
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 88
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 748
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 88
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Karkówkę zmiel, używając sitka o grubych oczkach, a podgardle – sitka z małymi oczkami. Schłodź w lodówce. Dodaj czosnek, przyprawy, wyrabiaj 15 minut. Wstaw je do lodówki na 15 minut. Potem wlej lodowatą wodę i znów wymieszaj mięso.
Za pomocą maszynki ze specjalną wkładką napełnij jelita, formując kiełbaski. Do garnka wlej 3 litry wody. Gdy zacznie wrzeć, wrzuć połowę kiełbasek i zmniejsz ogień, aby woda się nie zagotowała, bo wędlina popęka. Po 40 minutach kiełbaski ostrożnie wyjmij, sparz resztę. Odstaw, aby wystygły i stężały.
Porcje: 20. Przygot.: 110 min: Cena: 1,10 zł. Kalorie: 420 kcal.
<strong>Przepis przysłała Justyna Trumińska z Kosarzewa</strong>Źródło: Bella Relaks