Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Biała kiełbasa na fasolce"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 26
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 26
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 79
Składniki
Fasolę moczyć przez noc. Następnie wodę odlać, fasolę przepłukać i gotować w świeżej. Osolić dopiero pod koniec, gdy będzie już miękka.
Cebulę i czosnek posiekać. Boczek pokroić w kostkę. Rozgrzać olej, zeszklić cebulę z czosnkiem, dodać boczek, a gdy będzie podsmażony, wrzucić pokrojone w dużą kostkę pomidory (bez skórki). Dusić chwilę razem, po czym zalać bulionem, dodać koncentrat i doprawić do smaku.
Kiełbaski umyć, gotować 10 minut, wyjąć. Duże żaroodporne naczynie natłuścić, napełnić fasolką z pomidorami a na wierzchu ułożyć ugotowane kiełbaski. Wstawić do nagrzanego do 180oC piekarnika i zapiekać ok. 15-20 minut.
ok. 75 minut
<strong>Superrada</strong>
Gdy mamy świeże zioła, zamiast mieszanki prowansalskiej warto do fasolki dodać tymianek cytrynowy, majeranek lub oregano, potrawa będzie bardziej aromatyczna.Źródło: Twoje Imperium