Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biała kiełbasa zrobiona z wieprzowej szynki i boczku, pieczona w piekarniku.
nadziewarka do kiełbas, nóż, maszynka do mielenia mięsa, termometr, większa miska,
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 53
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 270
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 53
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 270
Składniki
Szynkę kroimy w drobną kostkę 1x1 cm, boczek mielimy przez sitko 8 mm. Mięsa umieszczamy w misce, wyrabiamy do odpowiedniej kleistości. Dodajemy wszystkie przyprawy wymieszane w 125 ml zimnej wody i ponownie wyrabiamy około 15-20 minut. Miskę z farszem przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na 24 godziny.
Po tym czasie nadziewamy w wcześniej wymoczone jelita.
Kiełbasę odkręcamy w 12 cm kawałki, wieszamy na kiju do osadzenia na 2 godziny. Po dwóch godzinach wieszamy na kiju i wkładamy do piekarnika.
Pieczemy 2 godziny w 80 stopniach Celsjusza i 30 minut w 100 stopniach Celsjusza. U mnie kiełbasa osiągnęła 75 stopni Celsjusza wewnątrz, troszkę za dużo, ale kiełbaska wyszła super.
Smacznego !!!