Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Biała kiełbasa pieczona w ziołach"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 14
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 169
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 14
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 169
Składniki
Zagotuj w szerokim rondlu niewielką ilość osolonej wody. Włóż do niej ostrożnie kiełbasę i gotuj na małym ogniu 15-20 minut. Potem wyłącz palnik. Zostaw kiełbasę w wodzie na 10 minut, potem wyjmij.
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C.
Obierz i pokrój w krążki cebule i czosnek. Natłuść olejem dno brytfanny. Najpierw ułóż w niej cebulę, czosnek oraz liście laurowe, a potem kiełbasę, zwijając ją w ślimaczki (możesz ją spiąć patyczkami do szaszłyków). Podlej odrobiną wody. W połowie pieczenia obróć kiełbasę na drugą stronę.
Piecz 25-30 minut. Podawaj na ciepło lub zimno, z chrzanem.
Dla 8 osób
1,50 zł porcja
Czas 60 min
335 kcalŹródło: Olivia