Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Biała kiełbasa suwalska z ćwikłą"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 49
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 45
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 49
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 45
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Składniki
Kiełbasę nakłuj w kilku miejscach wykałaczką. Włóż do garnka, zalej wodą o temp. 75–80 st. (tak aby kiełbasa była całkowicie przykryta). Postaw na małym ogniu i trzymaj tak 15 minut. Woda powinna tylko lekko „mrugać”, a nie gotować się. Inaczej kiełbasa może popękać i będzie wiórowata w smaku.
Buraki wyszoruj, ugotuj do miękkości (ok. 90 min). Obierz z łupinek i zetrzyj. Chrzan obierz, zetrzyj, przelej wrzątkiem, osącz. Dodaj do buraków. Dolej wino i ocet. Przypraw solą i cukrem. Przełóż do słoików. Szczelnie zakręć. Wstaw do lodówki na 2–3 dni. Podawaj jako dodatek do białej kiełbasy.
Przepis poleca pani Lucyna Śniecińska ze Stowarzyszenia Aktywne Życie w SuwałkachŹródło: Tina