Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Biała kiełbasa z cydrem i jabłkami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 728
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 146
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 728
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 146
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Kiełbaski natnij po obydwu stronach. Jabłko umyj, wytnij gniazdo nasienne, pokrój na plasterki. Por oczyść, pokrój w krążki. Cebulę obierz, pokrój na plasterki. Warzywa i jabłko ułóż w formie żaroodpornej. Przypraw do smaku.
Na wierzchu ułóż kiełbaski. Polej połową cydru, obficie posyp majerankiem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Piecz 30-35 minut. W połowie pieczenia kiełbaski polej pozo stałym cydrem.Źródło: Chwila dla Ciebie