Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bitki schabowe w pomarańczach"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Składniki
Schab pokrój na sześć plastrów. Każdy delikatnie rozbij (najlepiej przez folię spożywczą). Z jednej pomarańczy wyciśnij sok, skrop kotlety z obydwu stron. Włóż na godz. do lodówki.
Pozostałe pomarańcze obierz, podziel na cząstki, usuń białe błonki. Jajka roztrzep. Kotlety lekko osącz z soku, posyp solą i pieprzem. Panieruj w jajkach i bułce tartej.
Masło (2 łyżki odłóż) stop na patelni. Kolejno usmaż kotlety. Wszystkie usmażone kotlety ułóż na patelni. Zalej sokiem pozostałym z marynaty i bulionem, przykryj, duś 3-5 min.
Na drugiej patelni rozgrzej odłożone masło, dodaj cukier, rozpuść. Włóż cząstki pomarańczy, podsmaż. Ułóż na bitkach.Źródło: Chwila dla Ciebie