Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso w sosie na bazie brokuła i serka topionego.
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 16
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 33
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 34
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 16
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 33
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 34
Składniki
Kawałki schabu lekko rozbijamy, oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Każdy kawałek panierujemy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju. Całość zalewamy wodą, aby przykryło mięso i dusimy przez ok. 20 minut. Brokuła lekko podgotowujemy i blendujemy z serkiem topionym na gładko. Tak przygotowaną masę dodajemy do mięsa i ponownie dusimy do czasu, aż sos zacznie gęstnieć. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy z natką pietruszki.