Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Boczek mocno natarty ziołami, idealny jako świąteczna wędlina"
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 126
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 24
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 126
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 24
Składniki
Wymieszaj sól, pieprz, majeranek, czosnek przeciśnięty przez praskę. Boczek umyj, osusz, natrzyj przyprawami i odstaw najlepiej na noc do lodówki. Następnego dnia złóż mięso na pół (jeśli jest płaskie, szerokie), zwiąż nicią kuchenną. Włóż do brytfanny. Wstaw do piekarnika, piecz ok. 1,5 godz. w 170°C , obracając i w razie potrzeby podlewając wodą.Źródło: Świat kobiety