Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Brukselka duszona ze schabem i dynią"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27447
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27447
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Składniki
Ziemniaki obierz, miąższ dyni oczyść z pestek i włókien. Warzywa opłucz, pokrój w kostkę. Brukselki oczyść, opłucz. Cebulę obierz, grubo posiekaj. Boczek potnij w słupki, a schab w kostkę.
W garnku rozgrzej olej. Wysmaż na nim boczek. Dodaj schab, smaż dalej 2–3 minuty. Dołóż brukselki, wszystkie pokrojone wcześniej warzywa oraz listki laurowe i 3 gałązki majeranku. Całość podlej bulionem.
Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem jeszcze około 30 minut. Od czasu do czasu mieszaj.
Pozostały majeranek drobno posiekaj. Posyp nim gotowe danie. Ew. ponownie je przypraw do smaku. Podawaj z kawałkiem chrupiącej bagietki.
ok. 50 minut, 1 porcja 440 kcalŹródło: Tina