Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czosnkowe roladki schabowe z pieczarkami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 25
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 24
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 25
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 24
Składniki
35 min • Porcja ok. 390 kcal • Koszt porcji 2,50 zł • Przepis na 4 porcje.
Pieczarki myję, kroję w plastry i duszę na oleju, aż woda odparuje. Plastry schabu rozbijam tak, by były cienkie, w kształcie zbliżonym do prostokąta.
Smaruję je sosem czosnkowym, układam na nim cienkie plastry sera, szynki, porcję uduszonych pieczarek i posypuję oregano. Zwijam w ciasne roladki, aby nadzienie „nie uciekło”.
Roladki obtaczam w roztrzepanym jajku ze szczyptą papryki i soli i obtaczam w bułce tartej. Smażę z każdej strony na oleju na małym ogniu.
To smaczna i atrakcyjna odmiana tradycyjnych kotletów schabowych. Dagmara Wąsińska z KonieczekŹródło: Kobieta i życie