Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6098
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 142
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 310
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6098
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 142
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 310
Składniki
Gotujemy bulion (ok.1,5 l) z mięsa i warzyw i przypraw (do bulionu narazie nie dajemy wątróbki). Jak mięso i warzywa będą miękkie wyciągamy je na talerz. Przecedzamy bulion, czekamy jak przestygnie, do ciepłego wkładamy wątróbkę i czekamy aż się wątróbka zetnie. Wyciągamy. W bulionie namaczamy bułkę. Mięso, warzywa i bułkę przpuszczamy przez maszynkę o małych oczkach. Całośc dokłanie mieszamy, dodajemy jajka, doprawiamy gałką muszkatałową, zalewamy bulionem, mieszamy i dopiero doprawiamy ewentualnie solą i pieprzem wedle uznania. Farsz będzie miał dosyc, rzadką konsystencję. Jeżeli będzie za bardzo płynna, proszę dodac jako zagęstniacza bułkę tartą (farsz ma byc luźny). Z podanych proporcji wychodzą 3 blaszki aluminiowe. Piec 60 min, w temperaturze 180 st. C. Podawac z sosem chrzanowym, czosnkowym lub tatarskim. Smacznego :)