Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Duszony schab"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 100
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1823
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2715
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 100
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1823
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2715
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Składniki
Mięso umyj, osusz. Oprósz solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym. Odstaw na pół godziny. Potem oprósz mąką i usmaż na rumiano na oleju.
Kotlety przełóż do rondla, zalej winem. Duś około 20 minut. Wlej bulion. Dodaj pokrojoną cebulę, liście laurowe, ziele angielskie i duś do miękkości.
Wyjmij mięso oraz liście laurowe. Sos zmiksuj i odparuj. Polej mięso. Kotlety podaj z ziemniakami oraz surówką. Tak samo możesz przyrządzić mięso od szynki lub z łopatki.
Porcje: 4, : 60 min., cena 2,80 zł, kalorie 289 kcal.
Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic.Źródło: Bella Relaks