Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Familijna wędlina ze słoika"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20671
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 57
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20671
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 57
Składniki
70 min • Porcja ok. 250 kcal • Koszt słoika ok. 2,70 zł • Przepis na 6-7 słoików
Mięso (schab, karkówkę, szynkę) mielę w maszynce, dodaję czosnek pokrojony w kostkę, majeranek, przyprawiam zielem angielskim, solą peklową, solą kuchenną, pieprzem i pozostawiam na 2 godz., aby mięso przeszło smakiem. Po tym czasie ewentualnie je doprawiam.
Nakładam mięso do słoików (wykorzystuję słoiczki średniej wielkości, bo są praktyczniejsze niż te duże – mięso nie wietrzeje, gdyż szybciej się je zjada). 3Słoiki szczelnie zamykam, wkładam do garnka, wlewam wodę (poniżej ich wysokości), zagotowuję i od tego momentu pasteryzuję mięso 3 godz. na wolnym ogniu.Źródło: Kobieta i życie