Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Galantyna z kurczaka"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27490
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 174
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 198
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1241
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27490
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 174
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 198
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1241
Składniki
Z kurczaka usuń kości, aby nie uszkodzić skóry. Posyp przyprawą do kurczaka i odstaw na 2 godziny. Z udek wykrój kości, mięso zmiel. Dodaj kaszę manną. Farsz przypraw majerankiem, wegetą, czosnkiem.
Z piersi kurczaka zetnij trochę mięsa i rozłóż równomiernie na całej tuszce. Na to nałóż farsz. Mocno zwiń mięso w rulon, owiń dokładnie nitką lub włóż do siatki do pieczenia. Zewnętrzną stronę obsyp przyprawą do kurczaka.
Włóż galantynę do rękawa piekarniczego. Piecz 60 min w 180°C. Podawaj na gorąco z ziemniakami lub ryżem. Bardzo smaczna jest też na zimno.
Porcje 10 Przygot. 120 min Cena 2,10 zł Kalorie 350 kcal
Przepis nadesłała Sylwia Wójcik z Wielkiej Wsi.</strong>Źródło: Takie jest życie