Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 207
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 207
Składniki
Plastry szynki oprószyć solą i pieprzem z obu stron ,owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na godzinę. Czosnek obrać. Pataty obrać i pokroić w grubsze słupki. Smażyć na głębokim oleju ,tak jak zwykłe frytki. Wyjąć łyżką cedzakową i wyłożyć na ręczniki kuchenne by osączyć z nadmiaru tłuszczu ,posolić. Szynkę smażyć na patelni do grillowania ,z obu stron na rumiano razem z czosnkiem. Polecam z sosem BBQ lub paprykowym.