Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jarski pasztet z soczewicy"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9803
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 243
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9803
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 243
Składniki
? Przepłukaną soczewicę ugotuj w osolonym wrzątku.
Do drugiego garnka włóż marchew i selera. Zalej wodą, dosyp przyprawy i ugotuj.
Miękkie warzywa zmiel w maszynce z podsmażonymi na oleju pieczarkami, szalotką i czosnkiem. Wymieszaj z soczewicą, jajkami, solą, pieprzem i włóż do formy.
Piecz pasztet około 20 minut w 180°C.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 220. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax