Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jarski pasztet z soczewicy"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5225
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4996
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 59
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 229
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5225
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4996
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 59
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 229
Składniki
Namoczoną wcześniej i przepłukaną soczewicę ugotuj w osolonym wrzątku.
Do drugiego garnka włóż obraną marchew i selera. Zalej wodą, dorzuć ziele angielskie, liście laurowe i wsyp sól oraz pieprz.
Warzywa ugotuj na miękko, zmiel w maszynce razem z podsmażonymi na oleju pieczarkami z szalotką i czosnkiem.
wymieszaj z soczewicą, jajkami i przyprawami.
Włóż masę do foremki keksowej, po czym wstaw na ok. 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Czas: 60 min, 1 porcja = 220 kcalŹródło: Kurier TV