Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i tanie, a jakie smaczne !
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 68
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1230
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 296
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 68
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1230
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 296
Składniki
Weź folie aluminiową. Urwij dwa kawałki po 25-30cm. Połóż jeden na drugim. Połóż dwie kaszanki (tak aby w środku zrobić miejsce na kapustę kiszoną), do środka w kolejności: kapusta kiszoną, pokrojony w kostkę boczek, wyciśnięty czosnek, 2 szczypty przyprawy typu "wegeta", (można dodać trochę papryki ostrej), pieprz - najlepiej świeżo mielony Następnie dobrze zawiń nasze pyszności i gotowe do pieczenia.
Połóż zawiniątko na grillu. Piecz około 15-20 min (uwaga: nie kładź kaszanek na największym żarze, bo się spalą i przykleją do folii aluminiowej. Najlepiej sprawdzić zaglądając do środka. Jak kaszanka pękła to jest gotowa. Podawaj w zawiniątkach z sosem tzatziki, keczupem lub musztardą - wg uznania i podniebienia gości. Smacznego !