Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kaszanka w cebuli"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 615
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 167
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 239
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 128
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 615
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 167
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 239
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 128
Składniki
Cebule obierz z łupin i odetnij końcówki. Zalej je dużą ilością wody i gotuj około 25 minut, by zmiękła.
Części cebuli, które nie nadają się do faszerowania (są za małe lub się przerwały) pokrój w kostkę, polej odrobiną oleju i upiecz na grillu.
Po chwili dołóż na tackę posiekany jarmuż oraz kaszankę bez skóry. Gdy będą gotowe, nafaszeruj nimi cebulę.
Paprykę czerwoną i żółtą skrop olejem i owiń w srebrną folię. Po 20 minutach pieczenia oskrob je ze skórki, pokrój w paski i udekoruj natką. Podawaj jako dodatek do cebuli z kaszanką.
<strong>Przepis nadesłała Jadwiga Kwiek z Zakliczyna</strong>Źródło: Telemax