Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 100
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 29
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 100
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 29
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Składniki
Mięso przepuszczamy przez maszynkę z sitkiem. Całość wkładamy do naczynia i dodajemy przyprawy (pieprz oraz majeranek). Bierzemy wodę do której wyciskamy czosnek, dodajemy sól, cukier. Dokładnie mieszamy i wlewamy do mięsa. Całość dokładnie mieszamy ok 10min i zostawiamy w chłodnym miejscu na 12h.
Po 12h mieszamy ponownie ok 10min, aż mięso stanie się kleiste. Mięso napychamy w jelita i zostawiamy na 2h do przeschnięcia.
Czas wędzenia 4h w ciepłym dymie. Przy odpowiednim kolorze parzymy kiełbasę 20min w 75stC.