Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kiełbasa na piwie"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 151
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 306
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 151
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 306
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Składniki
Cebulę obierz i pokrój w półtalarki. Papryczki umyj i usuń gniazda nasienne. Jeśli masz zwykłą paprykę, pokrój ją w paski o szerokości ok. 3-4 cm. Kiełbaski natnij wzdłuż i do każdej z nich włóż trochę cebuli i papryczkę albo 3 paski papryki.
Zwiąż kiełbaski sznurkiem lub zepnij wykałaczkami i ułóż w dużym naczyniu żaroodpornym albo na blaszce wysmarowanej olejem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200o C, zapiekaj ok. 10 minut.
Dołóż do brytfanki resztę cebuli oraz papryki. Polej wszystko keczupem a potem piwem. Dopiekaj przez kolejnych 20 minut. Jeśli zależy ci, by kiełbaski były mocno spieczone, możesz je zapiekać dłużej.
Rada:
Jeśli lubisz ostre, wyraziste dania, oprócz słodkiej papryki możesz włożyć do kiełbasek po 2-3 cieniutkie paseczki papryczek chili.
(bez czasu pieczenia): 15 minut; Porcja: 657 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie