Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest wiele przepisów na kiełbasę w piwie, ale ten najbardziej mi odpowiada.
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 185
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 169
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1399
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 185
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 169
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1399
Składniki
1. kiełbasę podzielić na poszczególne batoniki, przełożyć do garnka i zalać piwem; kiełbasa musi być cała zanurzona w piwie, 2. cebulę pokroić w półtalarki, dodać do kiełbasy, 3. dodać 6-7 łyżek stołowych przyprawy do zup Winiary (sos po zredukowaniu musi być słony, gorzkawy i mocno aromatyczny), 4. po zagotowaniu całości przetrzymać na małym ogniu 2-3 minuty, a następnie wyjąć kiełbasę, 5.włożyć do piwa 10-12 plasterków cytryny ze skórką dość cienko pokrojoną w ćwierćplasterki, piwo w garnku zredukować (gotować bez przykrycia) do ilości ok. 0,3-0,4 l., a następnie zagęścić nieco mąką, 6. włożyć do powstałego sosu kiełbasę i wszystko podgrzać. Podawać z chlebem i z dużą ilością chrzanu. Do każdego kęsa kiełbasy powinien być dołączony kawałeczek cytryny i chrzan. Jeżeli w kiełbasie było mało majeranku można go dodać do sosu