Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kiełbasa zapiekana z pieczarkami"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Składniki
Kapustę pokrój, włóż do garnka. Zalej zimną wodą, dodaj liście laurowe, ziele angielskie, jałowiec i pieprz w ziarnach. Gdy się zagotuje, zdejmij pokrywę, gotuj 20 minut. Przykryj, ostudź.
W drugim garnku zagotuj wodę. Zdejmij z ognia, włóż kiełbaski, przykryj, ostudź. Pieczarki oczyść, pokrój na grubsze plasterki. Masło stop na patelni, podsmaż pieczarki. Cebule obierz, pokrój w kostkę, dodaj do pieczarek, zeszklij.
Ostudzoną kapustę odciśnij z wody, przełóż do miski. Dodaj pieczarki i płatki papryki, wymieszaj, przypraw. Włóż do formy, wierzch wyrównaj. Ułóż kiełbaski, zalej rosołem (rosół ma być równo z kapustą). Oprósz chili. Piecz 40 minut w temp. 190°C.
<strong>Przepis przysłała Ewy Zychewicz z Biesiekierza.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie