Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kieszonki schabowe nadziewane goudą"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1750
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1750
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w cztery grube plastry. Każdy natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, odłożyć na pół godziny (ale nie do lodówki!).
Schłodzony ser pokroić na 4 części, zanurzyć w śmietanie, oprószyć pieprzem.
Każdy kotlet przekroić wzdłuż, by utworzyć kieszonkę. Otwór wypełnić serem, spiąć wykałaczkami.
Kotlety oprószyć mąką, odsmażyć szybko na maśle, przełożyć do naczynia żaroodpornego, zapiekać ok. 10 min w temp. 200oC.
ok. 60 minut.
Danie włóż do piekarnika dosłownie tylko na kilka minut, by ser za mocno się nie przypiekł. Podawaj z fasolką z wody.Źródło: Twoje Imperium