Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kieszonki schabowe z żółtym serem i ananasem"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20650
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5185
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20650
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5185
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Składniki
40 min • Porcja 350 kcal • Koszt porcji 2,60 zł • Przepis na 4 porcje
Plastry schabu nacinam w poprzek, tak by powstał podwójny płat. Płaty opłukuję, osuszam, rozbijam (powinny być cienkie), posypuję solą i pieprzem. Następnie smaruję musztardą i wstawiam na 2 godz. do lodówki.
Jajko roztrzepuję z 3 łyżkami wody. Na plastry mięsa kładę ser i połówki ananasa. Składam mięso na pół, spinam wykałaczkami. Obtaczam w mące, potem w jajku i bułce tartej (dociskam ją do mięsa).
Smażę kieszonki z obu stron na złocisty kolor na rozgrzanym oleju. Dekoruję plasterkami cytryny i natką pietruszki.
Zofia Bieniek-Pytlak ze StarachowicŹródło: Kobieta i życie