Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cały świat i media obraca się wokół dzieci i młodych, o seniorach nikt nie myśli, a przecież wszyscy kiedyś nimi będą. Ponieważ już nią jestem, postanowiłam zrobić taką linię przepisów specjalnie dla nas, aby żyć i jeść bezstresowo. Popchnęła mnie do takiej myśli ostatnia moja wizyta z rodziną w restauracji, oczywiście zamówiłam jak większość stek na kamieniu, co ja się namęczyłam aby zjeść chociaż trochę, katorga i stres, to danie dla młodych, dzisiaj się z tego śmieję, ale wtedy nie było mi do śmiechu.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1140
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 637
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 207
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1140
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 637
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 207
Składniki
Schab i boczek posiekać drobno, lub zmielić w maszynce do mięsa na największych oczkach, wlać wodę i wyrabiać ok 5 minut aby mięso nabrało kleistości, później dodać jajka, następnie bułkę tartą, cebulę, posiekane pieczarki, czosnek i przyprawy (nie za dużo soli bo boczek już sól zawiera) Formować kotlety dowolnego kształtu, obtaczać i smażyć na średnim ogniu pod przykryciem, będą pulchne i soczyste.