Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś jako danie główne proponuję, kotlet schabowy z młodymi ziemniakami posypanymi koprem i sosem z groszku zielonego i marchewki.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5293
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 106
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5293
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 106
Składniki
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem, nacieramy przyprawą do wieprzowiny i odstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Po godzinie plastry schabu panierujemy w jajku i bułce tartej i smażymy z obu stron na rumiany kolor, smażymy do miękkości mięsa.
W między czasie gotujemy ziemniaki.
Przygotowujemy sos z groszku i marchwi. Do garnczka wlewamy zawartość słoika groszku i marchwi, doprawiamy do smaku pieprzem ziołowym, czarnym i solą, doprowadzamy do zagotowania się, zagęszczamy mąką i zabielamy śmietaną.
Usmażone kotlety schabowe podajemy z posypanymi koprem ziemniakami i sosem z groszku i marchewki. Smacznego!!!