Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przygotowaniu, niewymagające specjalnego nakładu pracy, a urozmaici obiad.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 229
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 229
Składniki
Kotlety rozbić tłuczkiem przez folię spożywczą. Mięso oprószyć solą i pieprzem. Cebule posiekać, grzyby pokroić w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić cebule, dodać grzyby, dusić razem ok. 10 min, dopóki płyn w całości nie odparuje. Doprawić solą i pieprzem oraz tymiankiem.
Każdy płat mięsa posmarować porcją farszu (tak, by 1/3 farszu została) i zawinąć całość w roladkę – można zapiąć wykałaczką. Roladki obtoczyć w mące i usmażyć na złoto ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.
Pozostałą część farszu rozłożyć w naczyniu do zapiekania, podlać bulionem i wyłożyć roladki. Całość zapiekać pod przykryciem około 30minut.
Gotowe roladki podawać z porcją uduszonych grzybów, z ziemniakami i ulubioną surówką.